Perkamiausi

Žarnos 

Net ir geriausias sodo, laistymo žarnas reikia savalaikiai keisti. Jeigu perkate žemos kokybės, kuo pigesnį variantą – jis tarnaus trumpiau nei tas, kurio kokybė ir jungtys – patvaresni, aukštesnės kokybės. Šiuo metu rinkoje ir mūsų elektroninėje parduotuvėje tikrai netrūksta pasirinkimo tarp laistymo žarnų sodui ar namams. Nors daug laiko skiriame kokybiškos produkcijos atrinkimui ir investuojame į tai, kad kiekvienas mūsų klientas gautų kuo kokybiškesnę įrangą, labai svarbu žinoti parametrus ir kriterijus, pagal kuriuos jums būtų lengviau išsirinkti geriausią laistymo žarną sodui internetu.

Kaip išsirinkti geriausią laistymo žarną internetu?

Ir internetu įmanoma įsigyti gerą žarną laistymui. Svarbu žinoti, į kokius parametrus bei žarnos savybes atkreipti dėmesį.

Ilgis. Daug kas galvoja, kad geriausia žarna bus pati ilgiausia. Paprastai toks mąstymas nėra teisingas, nes ilgesnė žarna daugiau kainuoja, ją sunkiau sandėliuoti ir prižiūrėti bei ji pati sveria daug daugiau negu galėtumėte tikėtis, o ką jau kalbėti apie varginantį nusausinimą ir ištuštinimą prieš šalčius. Dėl to patariama rinktis tokio ilgio laistymo žarną, kokios tiksliai reikia ir nė pusmetriu ne ilgesnę. Rekomenduojame išmatuoti atstumą nuo tolimiausios laistomos sklypo vietos iki čiaupo ir vandens paėmimo vietos ir ieškokite artimiausio ilgio žarnos būtent tam. Kai kada daug geriau pirkti ne ilgesnę žarną, o dvi – sujungiamas žarnas. Taip nereikės kiekvieną kartą tįsti labai sunkų daiktą.

Skersmuo. Žarnos parametruose matysite ne tik ilgį, tačiau ir jos skersmenį. Jie yra daugiau-mažiau standartizuoti ir paprastai žymimi coliais. Dažniausiai jūs sutiksite ½“, ¾“ ir 1“ skersmens sodo žarnas. Turėkite omenyje, kad mūsų parduotuvėje internetu, prie beveik kiekvienos žarnos rasite ir pasirinkimų meniu, todėl galėsite įsigyti tą pačią žarną, tik skirtingo skersmens. Kuo svarbus šis dydis? Ogi tuo, kad kuo jis didesnis, tuo daugiau vandens gali pratekėti per žarną. Pasirinkimas per viduriuką arba ¾“ – optimalus, nes žarna tiek neapsunksta, kad būtų pernelyg varginantis darbas laistyti. Jeigu didelis svoris – nepageidaujamas, geriau rinkitės pusės colio skersmens žarnas, kadangi jos būna lengvesnės. Visgi mažesnio skersmens žarnas geriau rinktis iki 15m ilgio ir naudoti lengvoms sodininkystės užduotims atlikti – palaistyti vazonus ar nedidelius augalėlius. Tokios žarnos netinka naudojimui su purkštuvais arba bet kuria kita laistymo įranga, kuriai reikalingas aukštas spaudimas.

Medžiaga. Paprastai sodo žarnos gaminamos iš gumos, vinilo arba abiejų medžiagų mišinio. Vinilinė žarna yra pati standartiškiausia ir paprasčiausia. Ji kainuoja pigiau už kitas opcijas bei sveria gerokai mažiau. Tačiau dėl to, kad yra tokia lengva ir pigi, nenuostabu, kad vinilinė žarna bus daug trapesnė už kitas ir labiau pažeidžiama lankstymams, lenkimams ir trūkinėjimams. Vinilas taip pat gali greičiau suirti, jeigu jis nuolat kontaktuoja su tiesioginiais saulės spinduliais arba blogu oru. Tačiau, jeigu ieškote pigiausio ir lengviausiai prieinamo varianto lengviems sodininkystės darbams – šis variantas bus tinkamas.

Guma ir guminės žarnos laikomos patvariausiomis ir ilgaamžiškiausiomis. Tačiau mainais už šias savybes – aukštesnė kaina bei didesnis svoris. Guminę laistymo žarną sodui bus kiek sudėtingiau pernešti iš vienos vietos į kitą. Tačiau fizinės charakteristikos leidžia šiam įrankiui būti atspariu karštam vandeniui, mažiau pažeidžiamiems linkimams, trūkinėjimams ir net suirimui dėl kontakto su tiesioginiais saulės spinduliais. Jeigu atliekate sunkų darbą arba norite ilgaamžio sprendimo daugeliui sezonų į priekį, rinkitės gumą.

Na ir per vidurį tarp šių pasirinkimų yra gumos ir vinilo mišinio sodo žarnos. Jeigu norite, kad žarna būtų galima naudojimui su geriamu vandeniu, tai turi būti nurodoma žarnos specifikacijoje. Jeigu taip nėra, sodo žarnos negalima naudoti su geriamu vandeniu, nes ji išskirs pavojingas medžiagas.

Patvarumas. Sodo žarnų patvarumas matuojamas maksimaliu vandens slėgiu (spaudimu) kurie jį gali atlaikyti. Jis yra nurodomas prekės aprašyme (pvz., 10 bar, 25 bar, 30 bar ir t.t.). Atsižvelkite į savo poreikius prieš pasirinkdami, kad žarna galėtų atlaikyti keliamus iššūkius.

Sujungimai. Ne ką mažiau svarbūs nei pati žarna yra jos sujungimai su laistymo sistemos čiaupais. Pigesnės žarnos dažniausiai būna su plastikiniais sujungimais. Jie yra pigesni ir dėl to pati žarna kainuoja mažiau. Tačiau reikia paminėti, kad iš plastiko pagaminti sujungimai ir movos yra patys nepatikimiausi bei dažniausiai pažeidžiami. Juos reikia prižiūrėti ir saugoti. Daug geriau tinka metaliniai, dažniausiai iš žalvario pagaminti sujungimai. Nors su jais žarnos kainuoja daugiau, bet su akcija tokių prekių kaina suvienodėja. Jeigu įmanoma, ieškokite žarnos su sujungimu, kuris turi guminę dalį. Keliolikos arba kelių cm ilgio guminė mova apsaugo nuo sutrūkinėjimų patį sujungimą.

Skirtingi laistymo žarnų tipai

Ne visos žarnos yra vienodos. Yra bent keli skirtingi jų tipai, kurie nusako, kam jos tinka geriausiai.

Lengvo svorio ir mažo našumo žarnos. Jos dažniausiai būna pagamintos iš vinilo (kai kada viduje yra sutvirtinantis tinklelis), todėl gali būti lengvai pažeidžiamos lenkiant ir paprastai būna plonesnio skersmens, bet ir kainuoja mažiau. Jeigu siekiate rasti patį pigiausią variantą arba neplanuojate laistymo žarną naudoti itin dažnai ir jums nereikia pačios ilgiausios žarnos ir dirbate su žemesniu vandens spaudimu, nenaudojate vandens laistymo sistemos ar purkštuvo, tuomet šis variantas tinka labiausiai. Prekių kataloge yra ne viena mažo našumo žarna.

Įprasto ir aukšto našumo laistymo žarnos. Dažniau gaminamos iš PVC ir gumos mišinio arba tik gumos, šios žarnos gali atlaikyti daug aukštesnį vandens slėgį, yra atsparesnės naudojimui ir pažeidimams. Dėl to tokios žarnos tarnauja ilgiau ir geriau tinka sodininkystei, kur naudojate kokią nors techniką, reikalaujančią aukšto vandens spaudimo. Tokios žarnos gali būti pažymėtos ženklais PREMIUM ir panašiais. Jų kaina būna aukštesnė.

Išsiplečiančios žarnos – dažnai reklamuojamas produktas, kuris gali atrodyti šiek tiek iš žaislas, nors iš tiesų – tai labai naudingas ir gana universalus daiktas. Dauguma išsiplečiančių žarnų yra nudažytos ryškiaspalviais dažais, nedaug sveria ir yra ~1,2-1,3cm arba 0,5“ diametro. Besiplečiančios laistymo žarnos yra naudingos tuo, kad net ir būdamos lengvos bei gana kompaktiškos, jos praleidžia didelį vandens srautą. Visgi per laiką, tokia žarna prasitampo ir daug sunkiau grįžta į savo originalią formą, dėl ko pasidaro sunku ją laikyti, tiesiog namuose ar sandėliuoti toje pačioje patalpoje. Dėl tamprumo jas reikia saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Priedai laistymo įrangai

Tiesiog įsigyti laistymo žarną tikrai nepakanka. Norint, kad sistema veiktų puikiai ir būtų pateisinti visi lūkesčiai, reikia ir papildomos įrangos. Kaip patogu, kad internetinėje parduotuvėje Diurablis yra pačių įvairiausių priedų laistymo įrangai bei būtent, laistymo žarnoms.

Stovas sodo žarnai idealiai tinka ten, kur reikia žarną atsivežti ir negalima jos palikti, pvz., toliau nuo namo nutolusiame gėlyne ar lysvėse. Stovai paprastai turi apvijos būgną, kuris leidžia lengvai ir paprastai suvynioti sodo žarną ir ją transportuoti iš vienos vietos į kitą.

Taip pat turime ir kitokios įrangos laistymui bei priedų joms. Mūsų prekių kataloge rasite movų ir sujungimų, kurie labai svarbūs norint užtikrinti tai, kad vandens slėgis visuomet būtų tinkamas ir, kad srovė nebūtų per silpna. Na, o purkštuvai leidžia pasirūpinti laistymo užduotimis ir puoselėti sodą, namų aplinką arba gėlynus, lysves bei bet kurį kitą augmenijos plotą jūsų sode ar prie namų.

No products

To be determined Pristatymas
0,00 € Iš viso

Apmokėti