Perkamiausi

Vejapjovės, žoliapjovės 

Žolės ir vejos priežiūra – daug laiko ir dėmesio reikalaujanti užduotis. Norint, kad veja ar žolė būtų gražiai nupjauta, lygi ir atrodytų prižiūrėta, būtina investuoti ir į kokybišką techniką. Diurablis elektroninėje parduotuvėje yra daugybė skirtingų vejapjovių, žoliapjovių, trimerių ir priedų šiai sodo technikai, todėl, jeigu ieškote profesionalios įrangos vejos priežiūrai patrauklia kaina – užsukote būtent ten, kur reikia. Mūsų asortimente yra viskas, ko gali reikėti ir mėgėjui ar pradedančiajam, ir jau patyrusiam arba didelius plotus aptarnauti turinčiam žmogui. Prie kiekvienos prekės, kuri parduodama internetu yra nurodytos ir jos techninės savybės, kad pasirinkimą padaryti būtų daug lengviau.

Kaip nustatyti žoliapjovės gedimą?

Žoliapjovės gedimai – nemalonus ir daug problemų sukelti galintis įvykis. Gedimų gali būti įvairių, tačiau jų rezultatai visada yra tokie patys – suprastėjusi žolės pjovimo kokybė ir/ar efektyvumas arba visai nebeveikianti žoliapjovė/vejapjovė.

Kiek lengviau nustatyti benzininės įrangos gedimus, kadangi yra daugiau indikatorių, jog kažkas veikia prastai arba ne taip, kaip turėtų. Benzininė žoliapjovė arba vejapjovė gali būti sugedusi, jeigu jaučiate, jog staiga sumažėjo jos galingumas. Tai pastebima tokiu būdu, kad labai lėtėja pjovimo procesas, mažėja efektyvumas, variklis burzgia silpniau ir dusliau. Sumažėjęs variklio galingumas gali būti, tiesiog, susidėvėjimo ir senumo ženklas, indikacija, jog trūksta alyvos arba tai, jog variklis neprižiūrėtas, susidėvėjo tarpinės ar bene svarbiausia – galvos tarpinė. Apie gedimą taip pat byloti gali ir nutekanti/pratekanti alyva, kuri matosi ir iš išorės.

Tai nėra vieninteliai gedimo simptomai. Keisti variklio garsai, visiškai nebeužsivedantis arba labai vargiai užsivedantis motoras, didelis dūmingumas – pagrindiniai ir dažniausi simptomai.

Ką jie reiškia? Kai kada gali užtekti tik papildyti alyvos talpą, tačiau kitais atvejais, kada, pvz., reikia keisti variklio galvos tarpinę arba visam varikliui reikalingas kapitalinis remontas (arba keitimas), net nebeapsimoka to daryti. Finansiškai daug naudingiau tiesiog pirkti naują vejapjovę ar žoliapjovę. Ypač brangus yra sodo traktoriukų remontas, todėl ilgalaikiam naudojimui geriausia bei labiau atsiperka įprasto tipo stumdoma žoliapjovė.

Kaip pasirinkti geriausią žoliapjovę ar trimerį internetu?

Kuomet ruošiatės pirkti vejapjovę, žoliapjovę ar trimerį internetu, jums reikėtų žinoti, į kokias įrenginio savybes kreipti didžiausią dėmesį, kad gautumėte būtent tai, ko jums reikia. Žoliapjovėms svarbus darbinis plotis, pjovimo aukščio reguliavimas, pačios žoliapjovės svoris ir nupjautos žolės surinkimo mechanizmas (jei yra).

Žoliapjovės/vejapjovės. Pirmasis dalykas, į kurį reikti atkreipti dėmesį – vejos ar pjaunamo ploto dydis. Kuo jis mažesnis, tuo mažesni ir jūsų poreikiai žoliapjovės, vejapjovės galingumui. Itin mažiems plotams geriausia galbūt net iš karto rinktis trimerį, tačiau niekada neprašausite ir su benzinine žoliapjove. Itin dideliems plotams jau bus reikalingas traktoriukas.

Benzininės žoliapjovės yra labai universalūs ir techniškai pajėgūs įrenginiai. Jie idealiai tinka vidutinio ir didesnio dydžio plotams. Aukštesnės klasės stumdomų žoliapjovių modeliai turi elektrinį starterį, kuris palengvina užvedimo procesą ir leidžia išvengti užvedimo laido tampymo, kuris gali išvarginti, jeigu nepavyksta užvesti pirmais keliais kartais. Benzininės žoliapjovės reikalauja tam tikros priežiūros, kadangi vidaus degimo variklis vartoja kurą bei tepalus. Būtinai išnagrinėkite instrukciją, kad tiksliai žinotumėte kiek, ko ir kur reikia įpilti.

Elektrinės žoliapjovės gali būti dviejų rūšių – akumuliatorinės bei laidinės. Jos veikia tyliau už benzinines bei reikalauja mažiau priežiūros, tačiau tuo pačiu ir neretai nėra tokios galingos, kaip benzininės. Kadangi nereikia pilti tepalų ir/ar kuro, jomis naudotis gali būti paprasčiau. Tačiau dėl galios stokos, jos yra mažiau efektyvios prižiūrint didelius plotus, tad geriau tinka mažam arba vidutiniam sklypui prižiūrėti. Renkantis elektrinį įrenginį, svarbu nuspręsti ar norite akumuliatorinio, ar laidu prie tinklo jungiamo varianto. Skirtumas tas, kad pastarieji modeliai lengviau naudojami – nereikia jų krauti ir jie gali veikti be sustojimo – visą laiką. Tačiau dėl to, kad laidas yra riboto ilgio, apribojamas ir darbo plotas. Akumuliatorinė elektrinė žoliapjovė neturi suvaržymų dėl nuotolio nuo elektros tinklo, tačiau yra apribotas jos veikimo laikas. Bet kokiu atveju, renkantis elektrinę sodo priežiūros techniką reikėtų įvertinti jos našumą, lyginant su benzinine įrangą ir rinktis elektra varomą opciją tik tada, kuomet ji turi visus reikalingus pranašumus.

Galiausiai yra ir mechaninės stumdomos žoliapjovės. Jos nereikalauja jokių degalų ar elektros energijos, tačiau su jomis pjauti yra sunkiausia. Patys pigiausi įrenginiai yra mažiausiai efektyvūs, tačiau tiems, kurie ieško nebrangaus būdo prižiūrėti žolę ar veją, šis variantas tinka bene labiausiai.

Trimeriai. Trimeriai leidžia bene efektyviausiai prižiūrėti vejas ir žolę. Dažniausiai trimeriai yra naudojami ten, kur sunku prieiti su žoliapjove, tačiau tam tikrais atvejais jie gali būti ir visavertė alternatyva. Renkantis trimerį reikia vadovautis gana panašiais kriterijais į tuos, kuriuos apsvarstote besirinkdami žoliapjovę, tik pridedant keletą papildomų klaustukų.

Pasirinkimą pradėti reikėtų įvertinant, kokio dydžio plotą reikia aptarnauti. Mažesniam tinka ir elektrinis variantas, o didesnei erdvei jau geriau ir efektyviau bus naudojamas benzinu varomas įrenginys. Taip pat apgalvokite, kokias kliūtis turite savo kelyje (pvz., vaikų žaidimų aikštelė, gėlynai...), kad žinotumėte ar geriau tinka benzininis, belaidis elektrinis ar galima naudoti ir trimerį su laidu. Papildomos funkcijos taip pat svarbios. Vertikalaus pavertimo (angl. edger tool) funkcija leidžia apipjauti žolę palei kraštus. Na ir galiausiai – svoris, triukšmas, ergonomiškumas ir saugumas. Visų šių kriterijų analizė – savaime suprantama. Svarbiausią informaciją apie šias sritis rasite Diurablis elektroninės parduotuvės prekių aprašymų skiltyse.  

Benzininės žoliapjovės – apžvalga

Stumdomos benzininės žoliapjovės yra vienas iš populiariausių įrenginių vejos priežiūrai bei žolės pjovimui. Benzininės vejapjovės yra labai galingos, tačiau gana daug sveria. Jos taip pat reikalauja kuro papildymo, alyvos. Trumpai tariant, kas tam tikrą laiką reikia skirti šiek tiek dėmesio varikliui, kad jis ilgiau tarnautų.

Benzininė žoliapjovė, daugeliu atveju leis dirbti efektyviau. Taigi, vertinant bendrą visumą – benzininė žoliapjovė bus gerokai mažiau ergonomiška ir praktiška (didesnis svoris, reikalinga priežiūra ir t.t.), tačiau turės pakankamai galios ir technines savybes, reikalingas efektyviam ir sklandžiam vejos bei/ar žolės pjovimui. Jeigu pjaunate dideliame plote – alternatyvos, ko gero net nesvarstykite.

Elektrinės žoliapjovės – apžvalga

Įprastai elektrinės žoliapjovės kainuoja pigiau už benzinines. Tačiau, jeigu pvz., benzininiams įrenginiams taikoma akcija – kainų skirtumas išnyksta. Elektriniai turi tokį pranašumą prieš benzininius, kad jiems nereikia didelės priežiūros. Taip pat galima rinktis modelį su laidu arba be jo. Belaidės elektrinės žoliapjovės – patogus ir modernus įrankis, tačiau dideliam plotui pjauti reikia dviejų baterijų (įprastai). Laidinės elektrinės žoliapjovės yra labai apribotos mobilumo prasme, tačiau yra ganėtinai efektyvios.

Apibendrinant – idealus variantas pradedantiesiems arba tiems, kurie nori pigesnės alternatyvos bei visiškai nepageidauja skirti nė akimirkos vidaus degimo variklio priežiūrai.

Trimeriai - apžvalga

Trimeris paprastai yra naudojamas, kaip papildomas įrenginys, šalia žoliapjovės. Jie taip pat gali būti varomi benzinu arba elektra ir privalumai bei trūkumai yra identiški tiems, su kuriais susiduria žoliapjovės.

Renkantis trimerį būtina įvertinti jo ergonomiškumą, kadangi lengvesnį ir patogiau laikomą bei technologiškai pažangesnį trimerį galėsite ilgiau išlaikyti rankose, nepavargti. Mūsų elektroninėje parduotuvėje yra ne tik pačių trimerių, bet ir trimerio valų – svarbiausia dalis, atsakinga už vejos ar žolės pjovimą.

Žoliapjovių ir vejapjovių priedai

Tiek elektrinėms, tiek benzininėms žoliapjovėms bei analogiškais būdais varomiems trimeriams gali prireikti priedų. Pirmasis ir pats populiariausias priedas, kurį galite patogiai įsigyti čia, gera kaina ir internetu – pjovimo valas. Jis naudojamas didelėje dalyje trimerių ir kai kuriose žoliapjovėse (nes kitu atveju ten būna peiliukai). Valo yra skirtingų tipų, tad nepamirškite pasitikrinti, kuo ypatingas ir kuo kvadratinis skiriasi nuo apvalaus bei pritaikykite savo pasirinkimą tam, kokią žolę (tankią ir storą ar lengvą ir neaukštą) reikia pjauti. Renkantis valą būtina įvertinti jo skersmenį ir ilgį, kad vėliau nereikėtų daryti antro užsakymo ir sutaupytumėte savo laiką bei lėšas!

No products

To be determined Pristatymas
0,00 € Iš viso

Apmokėti